Depotruimte in Huis van Hilde

Depotruimte in Huis van Hilde

Zoeken in het depot

Op deze website kunt u zoeken naar voorwerpen en documentatie uit de provinciale archeologische collectie. Dit kunt u doen via ’Typ hier uw zoekvraag’ of ’Geavanceerd’. Via de filters links in het scherm kunt u items aan uw zoekresultaat toevoegen of uitsluiten. De website biedt de mogelijkheid om items te selecteren door het hokje links van het plaatje van het voorwerp aan te vinken. Met de knop ’Toon selectie’ krijgt u vervolgens alle door u geselecteerde voorwerpen in beeld. U kunt de pagina's printen of opslaan als PDF. Als u de 'Permalink' opslaat kunt u te allen tijde terug naar uw specifieke pagina. Alle afbeeldingen zijn op groot formaat te openen en te downloaden. Bij sommige vindplaatsen vindt u meer dan 1000 afbeeldingen. Afhankelijk van uw browser kan het openen dan iets langer duren.

De juiste zoekterm
Voer de gewenste term of naam in het lege zoekveld. Zodra u ENTER, of VIND aanklikt,  volgt een full text zoekopdracht door de inhoud van alle velden in de database.

Filters
We raden aan uw gekozen zoekterm in eerste instantie zo eenvoudig mogelijk te houden en het resultaat daarna met behulp van de filters (links in het scherm) te verfijnen.

Zoeken met *
Wanneer u niet de exacte spelling weet, gebruik dan het * teken. Het sterretje dient als vervanger voor individuele letters of voor een of meerdere woorden, voor, na of tussen zoektermen. Het % teken werkt niet in deze database.

Zoeken via het kaartje
Via het kaartje in Google Maps komt u na een marker aan te klikken direct in de onderzoekgegevens van een vindplaats.

Verfijnen zoekresultaten
Links in uw scherm vindt u (uitklapbare) zoekfilters, waarmee u door combinatie van termen het zoekresultaat verfijnt.

Wissen zoekopdrachten
De geschiedenis van uw zoekopdrachten wordt weergegeven onder het zoekvak. Door de klikken op de rode X kunt u voorgaande opdrachten verwijderen.

De knop ZOEK OPNIEUW brengt u terug naar de oorspronkelijke lege zoekpagina.

Archeologisch spreekuur, foto Kees Zwaan.

Collectie laat-middeleeuwse drinkkannetjes uit de slotgracht van Kasteel Egmond in het depot, foto Kees Zwaan.


Wij helpen u graag verder
Deze site is vooralsnog deels experimenteel. Het aantal vindplaatsen waarover u hier informatie aantreft is daarom beperkt. Ook wordt de functionaliteit van de site verder uitgebreid.

Kunt u niet vinden wat u zoekt, of heeft u andere vragen of opmerkingen, vertel het ons: archeologiedepot@noord-holland.nl

Colofon
Deze site wordt in opdracht van de Provincie Noord-Holland ontwikkeld door Cit, Leiden.

Gerard Bais (content objecten), Joanneke van den Engel-Hees (content objecten), Fred Janssen (content objecten), Arthur Hanselman (bouw website), Kirstie Haakmeester (content vindplaatsen), Luc Kieboom (content objecten), Jean Roefstra (content vindplaatsen), Repro afdeling PNH (scans), Wytze Stellingwerf (content objecten), Martin Veen (projectleiding) en Kees Zwaan (fotografie).