Depot voor opgravingsdocumentatie, foto Kees Zwaan

Depot voor opgravingsdocumentatie, foto Kees Zwaan

Open Data

De collectiedata en -afbeeldingen van Open Data Provinciaal Depot voor Archeologie Noord-Holland zijn vrij beschikbaar voor studie en hergebruik door ontwikkelaars. Dit op basis van een Creative Commons-licentie; de (meta)data is beschikbaar op basis van een CC0 1.0-licentie, de afbeeldingen op basis van een CC BY 4.0-licentie. U mag onze data dus hergebruiken, kopiƫren, veranderen, verspreiden en gebruiken in eigen toepassingen.

U wordt daarbij wel verzocht de bron van de informatie te vermelden, te weten: Open Data Provinciaal Depot voor Archeologie Noord-Holland. Ook vragen wij u ons te informeren per e-mail wanneer u gebruik maakt van onze data.

API en OAI-PMH
Er is een API beschikbaar voor live-zoekvragen en een toegang op basis van OAI-PMH voor het "harvesten" van de gehele dataset.

In de index worden links aangeboden waarmee afbeeldingen kunnen worden opgevraagd, bijvoorbeeld:
https://collectie.huisvanhilde.nl/cc/imageproxy.aspx?server=10.0.10.211&port=17502&filename=images52/slideshow/1244-05(5).jpg&width=282&height=280&bg=F8F8F8&cache=yes
(tag europeana_isshownby).

Ook wordt voor records een link aangeboden naar het betreffende record op de site Provinciaal Depot voor Archeologie Noord-Holland, bijvoorbeeld: https://collectie.huisvanhilde.nl/?query=Records/relatedid=[Object44205]&label=Zoekopdracht&showtype=record (tag deeplinkpubl)


Creative Commons-Licentie