<< Overzicht

Verder >>

Slot Purmerstein te Purmerend Archeologisch en historisch onderzoek naar de statusrijke woning van Willem Eggert (15e eeuw)door G.P. Alberts (red.), J.T.M. Besseling, E. Jacobs, H. van Haaster & K. Hänninen
Slot Purmerstein te Purmerend
Archeologisch en historisch onderzoek naar de statusrijke woning van Willem Eggert (15e eeuw)

door G.P. Alberts (red.), J.T.M. Besseling, E. Jacobs, H. van Haaster & K. Hänninen
.

€ 10,-

Een enorme rijkdom lag aan de basis van de bouw van het slot Purmerstein. Dit kasteel werd in 1410 gebouwd door Willem Eggert, destijds heer van Purmerend. Hij was schatrijk geworden als bankier en was een machtig man binnen het graafschap Holland.

Deze publicatie gaat uitgebreid in op de archeologie en geschiedenis van Slot Purmerstein. De publicatie combineert de eerder uitgevoerde archeologische onderzoeken uit 1975 en 1998 en plaatst deze binnen de historische ontwikkeling van Purmerend. Slot Purmerstein blijkt een slot van grote omvang te zijn geweest met een vierkante donjon, achtkantige hoektorens en een omgracht voorterrein. Van het slot zijn alleen nog archeologische resten te vinden. Het slot werd in 1741 gesloopt door de regenten van Purmerend omdat het een gehaat symbool was geworden van de prins van Oranje.

Noord-Hollandse Archeologische Publicaties-293 pagina's | ISBN 978-94-92428-04-2 | 2016

Open PDF (5,4 MB)
Zie ook Slot Purmerstein in de collectie